Уряд скоротив строк явки за «поштовими» повістками ТЦК

Зеленський змусив Генштаб скасувати порядок надання дозволів на пересування військовозобов'язаних

Кабінет Міністрів удвічі — до 7 днів скоротив час на прибуття за повістками ТЦК, які розсилаються через Укрпошту, в обласних центрах і до 10 днів в інших населених пунктах.

Відповідні зміни внесені до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 560, згідно з урядовою постановою від 01 жовтня 2024 р. № 1134.

Відтепер повістка про виклик резервіста або військовозобов’язаного до районного (міського) ТЦК та СП або його відділу надсилається адресату протягом 48 годин після підпису повістки відповідним керівником. При цьому день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначається впродовж семи діб, а з інших населених пунктів — протягом десяти діб від дня надсилання повістки засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.

Централізований друк повісток, які сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, та направлення їх військовозобов’язаним та резервістам засобами поштового зв’язку здійснюються Міноборони або державними підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (в поліграфічній галузі), на підставі відповідних договорів, укладених між Міноборони, призначеним оператором поштового зв’язку та/або державними підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (в поліграфічній галузі).